Arbetsmarknaden som spelplan©

Utbildning i grundläggande arbetsrätt

Få saker är så mycket debatterat som hur lätt eller svårt det är att anställa, eller göra sig av med personer i sin arbetsorganisation. Hur arbetet ska organiseras på bästa sätt, och vem som till slut ska få bestämma, om hur det ska bli i framtiden på vår arbetsplats.

Utbildningen är i tre delar och du väljer själv om du vill gå enstaka delkurser eller hela serien. Går bra att kombinera efter eget önskemål.

Utbildningarna hålls i våra kurslokaler på Koncept HR i Borås, Göteborg, på er arbetsplats eller digitalt. Ta kontakt så skapar vi den lösningen som passar er bäst.

Del 1

  • Varför måste någon annan än jag som äger och driver företaget få vara med och tycka till om det som händer på arbetsplatsen?
  • Ska jag teckna avtal med facket eller låta bli? Vad innebär det egentligen?
  • Kan nån annan bestämma över mitt företags utveckling?
  • Hur ska jag hantera mitt ansvar som arbetsgivare vad gäller anställningar, omorganisationer och arbetsmiljön på arbetsplatsen?

Ja ovan frågeställningar och en del andra ”bra att tänka på saker”, utbildar vi er i under en för- eller eftermiddag. Vi går översiktligt igenom lagarna och avtalen som styr regelverk och processer i personalrelaterade frågor på våra arbetsplatser i Sverige.

Del 2

Går vi igenom övriga lagar som styr vardagen på arbetsplatsen vad gäller ledigheter av olika slag. Föräldraledighetslag, studieledighetslag och semesterlagen,  samt hur och när du beviljar ledigheter av olika slag som arbetsgivare.

Del 3

Går vi igenom det regelverk som reglerar tiden på och utanför arbetsplatsen. Exempelvis arbetstidslagens relation till EUs arbetstidsdirektiv. Arbetstider- och vilotidsregler, hur får och kan jag schemalägga min personal, och med det också mitt arbetsmiljöansvar som arbetsgivare.

Välkommen med din anmälan!

Kontakta Thomas Danielsson på 079-328 30 01 för mer information eller mejla dina frågor till info@koncepthr.se.

Vi kan också utbilda på plats på ditt företag. Vi utbildar över hela landet. Be om en offert.

Boka plats på nästa kurs!

Lämna ett meddelande och ange gärna hur många som kommer så återkommer vi så snart som möjligt.


[bws_google_captcha]

*Obligatoriska fält

Logo